Vad nytt i Sverige?

DN meddelar att polisens speciella antipirat rotel “äntligen” fått tag i Rick Falkvinge, ledaren bakom terroriststämplade Piratpartiet. Christian Engström har dock fortfarande inte återfunnits, och jag hoppas att han lyckades ta sig ut ur landet innan det var för sent.

Teflonminne.se är ledigt igen. Jag antar att de till slut lyckades få domänen nedstängd, nästan en hel månad efter att Nef och DrF arresterats mitt i natten för brott mot Sedlighetslagen.

Anna Troberg, ni minns henne kanske bättre som Rosetta Sten, har äntligen fått sin dag i domstolen. Visserligen bakom lyckta dörrar, men pressen fick iaf vara med. Även om de i sedvanlig ordning anstränger sig hårt för att inte faktiskt rapportera något som kan anses regim-kritiskt.
Som ni säkerligen minns så åkte Anna dit för nästan 6 månader sedan för att ha delat ut sin nyaste bok gratis på nätet. Hon står åtalad för två fall av Upphovsrättsbrott, dels det att hon faktiskt delade ut boken så att folk kunde ladda ner den, dels att hon länkade till torrent-filen på TPB.

Samtidigt så grinar IFPI ut hos Regeringen, uppenbarligen så måste det till hårdare tag om de ska få bukt på alla anonymitets-tjänster som används av oss hemska pirater. Det ryktas om förslag som spöstraff som ska sändas live i statstelevisionen.

Lite glädjande nyheter!

Blogge meddelar att han äntligen fått politisk asyl i Kina.

TPB står fortfarande med flaggan i topp, numera från Sydamerika.

Opassande Emma har lyckats komma in i USA. Huruvida hon får stanna eller ej är dock fortfarande osäkert.

Oh, shit, det är något vid dörren!

Update: Det var bara brevbäraren. Men vänta här nu, brevbäraren kommer aldrig till dörren…

Disclaimer: om ni inte listade ut det så är detta alltså inte sant… än.
Advertisements